Kotkan kaupungin keskusta sijaitsee meren ympäröimällä Kotkansaarella. Kotkansaari on kaupunginosista urbaanein, suurten kaupunkitalojen muodostama vilkas ydin kauppoineen ja kulttuuripalveluineen.

Kotkassa on kymmeniä, jollei satoja eri tapoja viettää vapaa-aikaansa. Erilaisia tapahtumia on lähes kaikkina vuoden päivinä ja myös ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet meren ja joen läheisyydessä tai Suomen kauneimmissa puistoissa ovat kaikkien saatavilla.

Kotkan kaupungin verkkosivut

Kotkan kaupungin historiaa:

Kotkan kaupunki sai alkunsa 1800-luvun puolivälissä, kun Ruotsinsalmen linnoituskaupungin raunioille alkoi kasvaa vilkas puunjalostusteollisuudesta elantonsa saava yhdyskunta. Rannoille ja lähisaariin nousi lukuisia sahoja, jotka rouskuttivat Kymijoen kuljettamaa puuta. Laivoihin sahatavara lastattiin Kotkansaaren pohjoiskärkeen rakennetussa satamassa.

Kantasataman alueella toimii nykyisinkin monialainen puunjalostustehdas sekä osa Kotkan satamasta. Alueen ilme on kuitenkin muuttunut sinne nousseiden merikeskus Vellamon sekä Suomen Puuvenekeskuksen myötä.

Kotkalaiselle elämänkulttuurille ominaista on vahva historian, meren ja sataman läsnäolo. Elämää saarella kehystävät Ruotsinsalmen linnoituskaupungin rauniot, merelliset asuinalueet sekä tietysti upeat kansainvälisesti palkitut puistot.