Hotelliunelmia

Mikä on Hotelli Merikotka?

Tuo ensimmäinen blogiteksti meni kovin henkilökohtaiseksi ja syvälliseksi, että tällä kertaa ajattelin kirjoittaa teille siitä, millainen tämä meidän perheyritys oikeastaan on ja mitä missioita minulla on kehityksen suhteen tulevaisuudessa.

 

Eli tosiaan Hotelli Merikotka on yksityisomisteinen pienhotelli Kotkassa, tarkemmin Kotkansaarella aivan keskustan tuntumassa. Huoneita meillä on yhteensä 15, majoituspaikkoja 30. Pääosin ollaan pyöritty viimeiset vuodet luontaisten asiakkaiden varassa, mutta nyt olen ajatellut käyttää voimavaroistani tosi paljon markkinointiin ja somen kehittämiseen, jotta paikka tulisi teille tutummaksi ja saataisiin uusia asiakkaita meille.

.

Hotellin aamiaishuone. Kuva: Julia Sadykova

Hotelliin kuuluu myös aulabaari, Bar Merikotka, joka toimii iltapäivisin ja iltaisin myös hotellin vastaanottona. (Baarissamme on muuten tunnetusti Kotkan aurinkoisin terassi, johon kannattaa käydä tutustumassa! *wink wink*)

Sulun aikana ehdittiin uudistaa baaria tekemällä vähän maalaushommia, hankkimalla uusia (=kierrätetyjä) huonekaluja ja Kymen Yrityssiivous kävi tekemässä tälle baarin yli 100v lattialle oikein kunnon jynssäyksen. Kuva: Julia Sadykova

Aika, jolloin yrittäjäksi aloin, ei ole ehkä kaikkein helpoin pienyrittäjien kannalta (lievästi sanottuna). Kaikki varmaan tietää, kuinka tämä pandemia on meitä yrittäjiä ja pieniä firmoja kurittanut (ja jopa kaatanut) erityisen kovalla kädellä. Tästä ei ole helppoa lähteä nousuun, mutta uskon sen olevan mahdollista ja aion tehdä kaikkeni sen eteen. Nyt jos koskaan vaaditaan sitä yrittämistä isolla Y:llä ja sitkeyttä!

 

Toivon että tässä tällä hetkellä päällä olevassa maailman laajuisessa tilanteessa on jotain hyvääkin ja että ihmiset alkaisivat ihan oikeasti suosia pienyrittäjiä ja vaikka juuri tällaisia pienempiä hotelleja isojen ketjupaikkojen sijaan. Itse ainakin tulen tähän jatkossa kiinnittämään aivan toisella tavalla huomiota. Ja mitä pienempi paikka, sitä turvallisempi se on altistumisia ajatellen.

Sitten muutamia asioita, joihin aiomme panostaa tänä vuonna yrityksemme kehittämisessä:

Ekologisuus:

 Pesuaineet vaihdetaan ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin niin suurelta osin, kuin mahdollista. Tämä on mielestäni pieni sijoitus, johon on nykymaailmassa jo ihan velvollisuus satsata.

Kierrätys niin pitkälle kuin mahdollista: Esim. uusia kalustehankintoja tehdessä aion panostaa kierrätykseen. Uskon että antiikkiliikkeet tai kirpputorit ovat pullollaan meidän ihanaan pikku hotelliin sopivaa tavaraa. Maaliskuussa mm ostin meille nettihuutokaupasta USA:n suurlähetystöstä poistettuja huonekaluja, jotka olivat mielestäni oikeinkin tyylikkäitä.

Markkinointi:

Tätä olen pohtinut ja budjetoinut ja minulla on nyt jonkun näköinen kuva siitä, miten aion lähteä yirtystä markkinoimaan, niin maksullisesti, kuin ilmaisia kanavia huomioon ottaen.

Some:

Facebook ja Instagram lähinnä ainakin näin alkuun. Tämäkin on jotenkin jännä uusi ”aluevaltaus” ja odotan innolla miten homma lähtee toimimaan.

Viihtyvyys:

Rakastan itse mm. huonekasveja, joten tottakai minun täytyy päästä niillä koristelemaan myös yritystäni. Olisi hienoa laittaa mahdollisesti huonekasveja myös hotellihuoneisiin, mutta tätä pitää kyllä tarkkaan pohtia. Ainakin leikokukat voisi olla hyvä idea.

Tuotepaketit:

Ajattelin koittaa muutamia erilaisia tuotepakettitestauksia ja katsoa miten homma lähtee toimimaan. Ajatuksena tällä hetkellä esim halvemmat lisäyöt ja erilaiset kamppikset joista ilmoittelisin täällä ja somen puolella.

Lamppu ja senkki Yhdysvaltojen suurlähetystön poistoja. Löytyneet Finnspeedin huutokaupasta, josta huudin muutakin kalustoa hotelliin.

Miltä nämä ajatukset sinusta kuulostavat? Onko sinulla heittää jotain ideoita kehityksen suhteen? Mikä tekee sinun mielestäsi hotellista viihtyisän? Anna palautetta! Tärkeinä minulle on, että juuri sinä, mahdollinen asiakkaani, pääset vaikuttamaan hotellimme kehittymiseen! Asikastyytyväisyys on prioriteetti numero yksi. Olenhan antanut oman henkilökohtaisen panostukseni tähän nyt niin, että oikeasti en halua sössiä tätä hommaa.

Ihanaa loppuviikkoa sinulle!

Taija

4 комментариев к “Hotelliunelmia”

 1. Koska hotellivierailut ovat minulle yleensä vähän arjesta poikkeavaa luksusta, niin arvostan eniten hyvää sänkyä laadukkain petivaattein ja sitä, kun saa istua kiireettömästi valmiiseen aamiaispöytään. Aamupalta en odota sataa eri sorttia, vaan hyvät ja tuoreet perusjutut riittävät ja plussana vaikka joku kiva paikallinen/ lähituottajan tuote? Hyvä, kuuma kahvi ja lämmitetty maito kruunaavat maistuvan aamiaisen. Muita asioita joihin tulee kiinnitettyä huomiota ovat siisteys ja ystävällinen palvelu. Uutta ja hienoa ei tarvitse olla, kunhan on puhdasta ja siistiä. Ekologisuus ja kierrätetyt persoonalliset kalusteet iso plussa! +++. Viherkasvit ja leikkokukat ainakin joissakin hotellin tiloissa olisivat ihania. Ehkä joku pieni tervehdys/ karkki/ etukuponki johonkin ravintolaan olisi kiva tervetulo toivotus huoneessa odottamassa. Hyvältä kuulostaa Merikotkan tulevaisuus ja hienoa, että teillä kuunnellaan asiakkaan toiveita. Joensuusta saatte varmasti yövieraita, kun siellä päin liikutaan! ; )
  Anna

  Ответить
  • Kiitos ihanasta kattavasta vastauksesta! Tuo voisi melkein olla omasta suusta tuo teksti 😀 Arvostetaan siis selkeästi samanlaisia juttuja sun kanssa. Lähituotteisiin täytyy ehdottomasti perehtyä tarkemmin. Tällä hetkellä meillä on palkittua Reittisen leipää, joka on lähellä tuotettua. 🙂 Karkit on tarkoitus palauttaa käyttöön ja olen itseasiassa laittanut jo hihat heilumaan erään aika kivan yhteistyökuvion merkeissä paikallisen ravintolan kanssa. Siitä lisää myöhemmin 😉

   Ответить
 2. Kukkien suhteen olisin varovainen, allergiaan liittyen. Vohvelirauta aamiaishuoneeseen olis luksusta, aika kivaa oli tehdä omat vohvelit Lappeenrannassa. Kannuun taikina ja siitä vaan paistamaan ja herkuttelemaan.
  Ihanaa Taija että aloitit yrittäjyyden. Tiedät varmaan että mun mielestä ootte kaikki huipputyyppejä. Eipä sitten muuta kuin toivon menestystä ja rakkaudella tiedän teidän tekevän tuota työtä. 💕

  Ответить
  • Ihanaa palautetta kiitos Jaana! Toivottavasti nähdään jatkossakin baarilla joskus! Ja tosi hyviä pointteja, vohvelirautaidea kuulostaa hauskalta. Ei se aina vaadi isoja investointeja ja juttuja että saa asiakkaalle vähän special-olon 🙂

   Ответить

Оставьте комментарий