Hellettä, hikeä ja hotelliunelmia.

Kesäkuu oli ja meni taas tosi nopeaan tahtiin. Nyt tätä kirjoittaessani olen juuri pienellä lomalla. (Melkein hävettää myöntää, että pidän 2 viikkoa lomaa, kun juuri olen vasta aloittanut työt), mutta tosi kiva kuitenkin, että pääsee viettämään perheen kanssa aikaa. Tarkoitus on mennä Tampereelle pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa perheenä. Tavoitteena itsellä on päästä Särkänniemeen ja Muumimuseoon. 🙂

Jouduin heti lipsumaan periaatteesta, että yövymme pienessä yksityisomisteisessa hotellissa, ketjun sijaan, johtuen siitä, että varasin majoituksen taas Matti Myöhäsenä ja paikkoja ei enää juurikaan missään ollut vapaana. Joten mennään sitten Torniin. Kerron sitten myöhemmin millainen kokemus se oli.

Olen seuraillut hotellihuoneiden hintoja tässä kesän mittaan lähinnä siksi, kun olen miettinyt mihin sitä lähtisi parin yön reissuun, ja huomannut että jotkut todella osaa rahastaa sesonkina. On kyllä täysin ymmärrettävää, että hotelliala (kuten lähes kaikki alat) on ollut viimeiset 1,5 v todella ahtaalla ja rahaa pitää tehdä silloin, kun siihen on mahdollisuus. Sesonkiaika Suomessa kuitenkin kestää vain sen reilut 2kk. Mutta jokaisen on kuitenkin vähän mietittävä mihin se raja vedetään. Mikä on yksinkertaisesti liikaa?

Siinä mielessä ainakin voin itse olla hyvällä omallatunnolla, että mielestäni tuo meidän 88e/98e kahden hengen huoneesta on varsin kohtuullinen ottaen huomioon keskeisen sijaintimme. Kaikkialle pääsee kävellen. Paljoa tuota enempää en viitsisi lähteä pyytämään, sillä on selvää, ettei tasomme ja palveluidemme määrä ole sama, kuin toisella keskustahotellilla. Ottaen huomioon kuitenkin, että huonehintamme on yli tuplat halvempi, on tämä mielestäni huomioitu varsin hyvin.

Suurin murheenkryyni on tänä kesänä ollut se, ettei hotellissamme ole ilmastointia. Helpotusta asiakkaiden olemiseen olemme koittaneet toteuttaa hankkimalle tuulettimia lainattavaksi huoneisiin. (Apu se on pienikin apu.) Ikkunoiden auki pitäminen yöllä ei sovi kaikille asiakkaillemme, sillä autotieltä saattaa kantautua meteliä huoneeseen myös yöaikana ikkunan auki ollessa.

Ilmastoinnin toteuttaminen olisi niin suuri investointi, ettei se ainakaan lähivuosina ole mahdollista.

Onneksi nyt kuukauden kerättyäni asiakaspalautetta, olen saanut huomata sen olleen pääosin hyvää tai erinomaista. Suurimpana puutteena mitä kommentteja on tullut, on nimenoman tuo ilmastoinnin puute. Siihenkin moni kuitenkin on osannut suhtautua hyvin. Onhan tämä kesä nyt aivan poikkeuksellinen, mitä lämpöön tulee.

Aamiaiseen olen koittanut panostaa edelleen. Sekä tarjoilun ulkonäköön, että laatuun. Hedelmiä olemme lisänneet runsaasti, kuten myös vegaanisia, sekä gluteenittomia vaihtoehtoja. Ja aina saa esittää lisää toiveita huonetta varatessa! Pyrimme toki toteuttamaan niitä, jotta saisit juuri itsellesi maistuvan aamiaisen. Toivon kuitenkin asiakkaita ottamaan huomioon sen, että olemme varsin pieni majoitusyksikkö ja aamiaiselle on laskettu hintaa 5e/henkilö, joka on varsin huokea hinta, joten ihan mahdottomuuksiin emme rupea. Jossain vaiheessa toki voi miettiä, josko hintaa nostetaan ja hankitaan lisää vaihtoehtoja.

Kiitos oman muuttuneen elämäntilanteeni, on myös lapsiperheiden tarpeet tulleet lähemmäksi sydäntäni. Olemme nyt tulostaneet värityskuvia lapsille ja jättäneet puuvärit yleiseen käyttöön, jotta lapset voivat väritellä, jos viettävät aikaa hotellihuoneessa. Jotain kirjoja tai ehkä pelejä voisi hankkia lisäksi. (Aulabaarin puolella muuten myös runsaasti lautapelejä, joita voi myös halutessaan lainata hotellin puolelle). Tähän pyytäisin taas vähän lukijoiden apua: Eli onko sinulla jotain ideoita, miten voisi panostaa lapsiperheiden viihtyvyyteen hotellissa?

Kiitos jos jaksoit lukea ja jatketaan helteistä nauttimista! Kyllä sitä taas talvella ehtii palella ihan tarpeeksi. 🙂

-Taija

Оставьте комментарий