Kokemuksia ensimmäisistä työviikoista

Olen odottanut sopivaa rakoa kirjoittaa tämä kolmas blogiteksti, eikä sellaista ole tahtonut millään löytyä. Nyt onneksi kuitenkin viimein tänään aikaa tämä tehdä!

 

Äsken ulkona istuessa mietin mitä tässä tekstissä käsittelisin ja ajatuksena olisi käydä läpi nyt viimeisen kahden viikon aikana tapahtuneita juttuja, kun aloitin täyspäiväisesti taas työnteon ja mieheni jäi koti-isäksi kesän ajaksi.

 

Töihin paluu sujui yllättävän hyvin, ei ollut asiat ehtineet unohtua reilu vuoden poissaolon aikana. Tauko töistä teki hyvää myös siinä mielessä, että osaa katsoa tiettyjä asioita vähän toisella silmällä ja näkee sellaisia pieniä epäkohtia, joihin silmä oli aiemmin jo ehtinyt tottua.

 

Työtä tulee kyllä riittämään näiden epäkohtien poistamiseksi ja nyt on joutunut isolla kädellä opettelemaan taas sitä kuuluisaa ARMOLLISUUTTA itseä kohtaan. Kun on vähän tätä suorittajan vikaa, että kaikki pitäisi saada heti tehtyä. Olen joutunut todella välillä pysähtyä hengittämään ja muistuttamaan itseä siitä, ettei pidä yrittää enempää mihin omat voimavarat ja aika riittää. Kyllä kaikki hoituu aikanaan ja kesä on muutenkin niin kiireistä aikaa hotellipuolella, että siinä ei välttämättä ihan hirveästi ylimääräistä ehdi, kun pitää saada asiakkaat palveltua ja huoneet siivottua.

 

On ollut kyllä tosi kivaa vaihtelua päästä tarttumaan taas mopin varteen ja kuuraamaan paikkoja. (Jostain syystä tämä on töissä ihanaa, kotona ei niinkään :D) Ja varsinkin ihanat asiakaskohtaamiset on tuntuneet tosi energisoiville. Ihmiset on olleet tosi positiivisella mielellä ja olen saanut hyvää palautetta. Ennen jotenkin sellainen hyvä palaute ei tuntunut niin hyvälle mielessä, kun nykyään. Kaikki huonot kyllä jäi mieltä vaivaamaan vähän liikaakin. Melkeinhän se niin on mennyt, että yksi huonompi palaute kumoaa 10 aikaisempaa hyvää palautetta ja saa mielen maahan. Onneksi nykyään osaa suhtautua paremmin. Ja olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että palautetta tuleekin antaa sekä hyvässä että pahassa, jos siihen on aihetta! Se auttaa kehittymään ihan hirveästi. Asiakkailla voi monesti olla sellaisia oivalluksia, jotka ei vaan ole itselle tullut mieleen.

Asiakaspalautelaput on nyt tehty ja saatu jaettua joka huoneeseen.

Ihmisten hyväntuulisuus tarttuu itseenikin ja pyrin myös omalla käytöksellä jakamaan sitä muille. Vaikeiden aikojen jälkeen tekee selvästi hyvää päästä vähän matkustamaan edes kotimaassa ja nauttimaan näistä ihanista kesäilmoista. Ainakin joku yksi pieni reissu pitää itsekin päästä perheen kanssa heittämään!

 

Mutta yksi asia, johon täytyy kiinnittää nyt todella paljon huomiota, on se, että kuuntelee itseään ja omaa oloaan ja jaksamista. Tällä hetkellä jaksan kyllä ihan hyvin työn ja kotielämän ja sen yhdistäminen ei ole toistaiseksi tuntunut kovinkaan haasteelliselta, mutta mihinkään muuhun ei tällä hetkellä ihan hirveästi tunnu paukut riittävän. Se on aiheuttanut mielipahaa, kun tuntuu ettei esim. ystäville ole aikaa tai sitten ei vaan yksinkertaisesti jaksa nähdä, kun töiden jälkeen haluaa vaan olla oman lapsen kanssa kotona ja rauhoittua. Koitan ajatella, että tämä on ihan täysin OK. Täytyy tunnistaa ne omat rajat. Olen monta kertaa elämässä saanut itseni ihan liian kierroksille ja pinnan kireälle, kun en ole uskaltanut sanoa kenellekään ”Ei”, ja vaatinut vaan jaksamista ja tuntenut epäonnistumista, kun ei jaksaisi kaikkea vaikka ”pitäisi”. Se että jaksaa työt, yrittämisen ja perhe-elämän on jo ihan tarpeeksi hyvä saavutus nyt tällä hetkellä. Kaikki uusi ottaa aina aikansa.

Eikai perhosia voi olla koskaan liikaa?
Uusi käytävämatto kotivarastosta ja vähän köynnöstä tiskiä koristamaan.

Olen kuitenkin perustyön lisäksi saanut tehtyä muutamia konkreettisia uudistuksia. Saatiin esim uudet (ekologiset) kynät firmalle, uudet työpaidat, uusi imuri ja toin vähän viherkasveja kotoa ja mattoja ja olen koittanut vähän sisustella hotellin puolella. 😊 Eli kesäkuun tavoitelista on suht hyvällä mallilla. Kaatopaikkakeikka pitäisi saada heitettyä jossain kohtaa, että saisi rojua pois varastosta. Voi olla, että se menee tavoitteesta huolimatta heinäkuun puolelle tosin.

Uudet työpaidat Taikapaidasta piristi mieltä! Tässähän ollaan ihan ammattimaisia nyt!

Loppuun vielä kysyisin, jos tätä lukee joku äitiyslomalta töihin palannut äiti, että miten sinulla on sujunut työn ja perhe-elämän yhdistäminen? Onko ollut haasteita ja onko mitään hyviä vinkkejä jotka on helpottanut jaksamista?

 

Nyt jatkan tätä aurinkoisen vapaapäivän viettoa! Ihania hellepäiviä teille!

-Taija

Jätä kommentti