Yksi askel lähempänä unelmaa.

Ihanaa joulukuuta kaikille! Kuinka mahtavaa, että saatiin luntakin maahan jo näin ennen Joulua!

Tässä kirjoutuksessa palaan pari viikkoa ajassa taaksepäin, sillä tarkoituksena on kirjoittaa viimeisimmästä toteuttamastani remontista.

Kohteeksi valikoitui huone numero 9, joka on pieni yhden hengen huone. Huone sinällään ei ollut erityisen huonossa kunnossa, mutta melko sieluton ja tylsä, ainakin omaan makuuni.

Lähtötilanne.

Olin huomannut, että lempparitapettikauppani, eli Rebel Walls oli juuri julkaissut uuden tapettimalliston Scenery ja sieltä löytyi aivan upea rustiikkinen tiiliseinätapetti, jota oli pakko päästä kokeilemaan, koska olin aivan varma, että se toimisi tässä huoneessa loistavasti.

 Minua kiinnosti myös kalkkimaali, sillä halusin luoda elävää seinäpintaa, jossa saisi pensselin vedot näkyä selkeästi. Ostin ensin ruskeaa ja vaaleaa maalia. Maalasin ruskealla kalkkimaalilla ja ulkoseinäpensselillä tuon ikkunaseinän ja olin ihan tohkeissani siitä, miten kiva savi/betonimainen fiilis tuohon seinään tuli. Sitten koitin vaalee kalkkimaalia pitkälle sängynpuoleiselle seinälle ja sain todeta, että ei toiminut minun silmään.

Niinpä sitten kaupasta ostamaan jotain muuta väriä. Valitsin vihreän värin tällä kertaa. Väri oli kaunis, mutta vaikka olin netistä lukenut, että kalkkimaali toimii hyvin myös lasikuitutapetin päällä, jouduin toteamaan, että ei toimi. Ainakaan sellaisena kuin olin kuvitellut. On tosi vaikea saada maalattua lasikuitutapettiin sellaista ”pensselinvetopintaa”, koska tulos oli se, että siitä tuli lähinnä vain epäsiisti, kun maali tietenkään ei tartu niihin lasikuitutapetin ”kuoppiin”. Käytin siis maalia reilusti, jotta koko seinä ei olisi täynnä näitä pisteitä.

Seuraavalla kerralla, kun maalaan lasikuitutapettiseinää, valitsen ehdottomasti mielummin tavallisen seinämaalin.

Näitä maaleja käytin. Käy myös seiniin, vaikka purkissa lukee kalustekalkkimaali.
Rustiikkista pintaa kalkkimaalilla ja ulkomaalipensselillä.

Tein tätä remonttia kaamoksen ollessa pahimmillaan, pimeässä, ahtaassa tilassa, jossa täytyi liikutella huonekaluja milloin mitenkin ja ainoa valonlähde jalkalampun lisäksi oli yksi heikkotehoinen raksavalo. Ehkä voisi seuraavaksi panostaa vaikka ostamalla toisenkin valonlähteen.

 

Uusi tapetti juuri asennettuna.

Sitten oli tapetin asennuksen aika. Nämä Rebel Wallsin kuvatapetit tilataan omien mittojen mukaan. Tapetti tulee rullassa leikkausrajoineen ja on todella helppo asentaa. Onnistuu tämmöiseltä amatööriltäkin vaikka pimeässä ja ahtaassa tilassa. Tottakai kohdistuksen kanssa saa aina vähän olla tarkkana.

 

Koska vastuullisuusasiat ovat sydäntä lähellä, mainittakoon, että kaikki Rebel Wallsin tapetit painetaan kuitupaperille jossa vahvisteena käytetään kuitua, joka ei sisällä eikä luo mitään päästöjä huoneilmaan. Lisäksi painoväreinä käytetään myrkyttömiä väriyhdisteitä, jotka eivät sisällä haitallisia aineita ja mukana tuleva tapettiliisteri on tärkkelyspohjainen ja myrkytyön. Voit lukea lisää vastuullisuudesta Rebel Wallsin omilta sivuilta. 

Vessan puoleiset seinät maalasin samalla ruskella, kuin tuon ikkunaseinän, josta oli kuva aiemmin.

Lopuksi sitten huonekalut paikoilleen, uudet verhot ja muutama pieni sisustuselementti ja huone oli valmis. Kodikkus ja persoonallisuus lisääntyi huomattavasti. Todiste siitä, että aina ei tarviste käyttää isoja rahasummia remonttiin, vaan pelkällä seinien maalauksella ja tapetilla saa jo paljon muutosta aikaan.

Kannustan kaikkia kokeilemaan uusia juttuja myös pintaremontissa. Vain mielikuvitus on rajana. Ja roskiin voi heittää sellaiset turhat uskomukset, että pieneen tilaan ei sopisi tummemmat värit, koska se ”pienentää” entisestään. Usein se on juuri toisinpäin. Ja sitä paitsi, jos sulla on pieni tila, niin mitä sitten? Pitääkö kaiken olla jotenki suurta ja avaraa. Korosta ennemmin sitä, mitä et voi muuttaa ja ennemmin aina överit, kuin vajarit. 😉

Remontti valmis. Taustaseinällä sudittu vaalaeaa kalkkimaalia ruskean päälle, jotta lopputulos olisi vielä eläväisempi.

Hotelli Merikotka haluaa tukea myös paikallista yrittäjyyttä ja lopuksi haluan sanoa vahvan suosituksen Matto Julinille Kotkan Jumalniemessä. Löytyy mattoja joka lähtöön ja heti ensi käynnillä tarttui mukaan esim. tuo kuvissa näkyvä itämaistyylinen pieni matto.

Paljastettakoon vielä, että seuraava remonttikohde tulee olemaan tähän mennessä itselleni hankalin, sillä kyseessä on täysin suorakaiteen muotoinen huone, ilman mitään kulmia, ja jossa huonekalujen järjestystäkään on vaikea muuttaa muuksi. Jään pohtimaan miten saisin tästä huoneesta parhaan mahdollisen potentiaalin irti, sillä olen varannut itselleni taais 4 remonttipäivää ennen Joulua.

Ihanaa Joulun odotusaikaa kaikille! Nautitaan näistä ihanista tuulettomista pakkaspäivistä!

Taija

Ps. Pari päivää sitten tapahtui jotain hullua, kun uskaltauduin mainostamaan meidän hotellia paikallisessa Puskaradio – ryhmässä Facebookin puolella. Saatiin ihan järkyttävän suuri määrä tykkääjiä. Kiitos sinulle, jos olet yksi heistä. Sivutykkääjämäärän kasvu mahdollistaa meille paremman näkyvyyden somen puolella! <3

Jätä kommentti