Kaamos ja hieman väriä sen keskellä.

Kaamos, väsymys, ilmastokysymykset, vastuullisuus ja väriä pimeyteen.

Nämä viisi asiaa oli ensimmäiset, jotka tulivat mieleen, kun mietin uutta blogitekstiä, ja nämä viisi asiaa ovat ne, jotka ovat olleet vahvasti esillä viikon aikana omassa elämässä.

Kaamos toi mukanaan kaamosväsymyksen. Välittömästi, kun kellot siirrettiin, alkoi minun väsymykseni. Ilmat eivät muutenkaan ole olleet varsinaisesti ne kaikista piristävimmät, kun tuntuu että päivän valoisin hetkikin on värisävyltään korkeintaan keskiharmaa. Nyt se D- vitamiinikuuri, jonka aloitus on venynyt kokeiluun ja  vähän äkkiä! Aamuisin, jos ei ole ihan pakko, ei tahdo saada itseään liikkeelle ollenkaan. Eikä asiaa auta, että minulla on tässä haasteita noin ihan ylipäätäänkin. Voisin sanoa olevani oikein ammattitason jumittaja.

Ilmastokysymykset ovat olleet myös vahvasti tapetilla Glasgowssa paraikaa käytävän ilmastokokouksen myötä. Hyviä päätöksiä on jo saatu tehtyä. Itseäni ilahdutti suuresti tieto siitä, että yli sadan maan johtajat sitoutuivat lopettamaan maailman metsäkadon vuoteen 2030 mennessä. Näiden maiden joukossa mm. Brasilia, joka on tunnettu sademetsiensä hävittämisestä.

Ilmastokysymykset ovat koskettaneet itseäni henkilökohtaisemmallakin tasolla, sillä liitin hotellimme Sustainable Travel Finland – ohjelmaan, jonka tarkoituksena on edistää matkailun vastuullisuutta ja vähentää hiilijalanjälkeä.

Tällaiset muutokset näen välttämättömänä kehityssuuntana yrityksessämme ja koen myös olevani onnekas, että voin vaikuttaa asioihin muutenkin, kuin yksilötasolla. Teemme jatkuvasti tälläkin hetkellä vastuullisia valintoja esimerkiksi suosimalla paikallista, kierrättämällä, käyttämällä kierrätyshuonekaluja ja välttämällä turhaa veden ja sähkön kulutusta ja huolehtimalla asiakkaiden turvallisuudesta.

Aion pureutua aiheeseen jatkossa lisää niin, että omistan sille ainakin yhden kokonaisen blogitekstin. Kerron siinä enemmän vastuullisuudesta, valinnoista ja kuinka ne näkyvät meidän yrityksessämme joka päivä.

 

Viimeisenä väriä harmauteen! Sain toteutettua ENSIMMÄISEN itsesuunnitteleman huoneremontin. Kohteena oli huone numero 1, joka on pienin kahden hengen huoneemme. Omasta mielestäni muutos oli onnistunut. Ymmärrän, että joidenkin mieleen värit voivat olla liian voimakkaita, mutta tämä on just se juttu, että pitää luottaa siihen omaan visioon. EI puolivillaista, vaan kaikki tai ei mitään! Se on ainoa tie, jolla voin itse seisoa päätösten takana ylpeänä ja luottavaisena, että oikeanlainen samoja arvoja arvostava asiakaskunta löytää meidät.

Totta kai yrittäjän on ajateltava myös liiketoimintaa, mutta se ei ole ainoa asia. Pelkkä raha on sielutonta, eikä auta jaksamaan. Tarvitaan paloa, motivaatiota ja ennen kaikkea rakkautta sitä kohtaan, mitä tekee. Silloin tämä on kivaa, elämäntapa ja auttaa jaksamaan vuosia eteenpäin.

Mitä mieltä muutoksesta olet? 

 

Ensi kertaan! Koittakaa jaksaa pimeyden keskellä, älkääkä unohtako suklaata. Sen syönti on välttämätöntä syksyisin. 😉

 

Taija

3 комментариев к “Kaamos ja hieman väriä sen keskellä.”

  1. Hieno muutos! Tapetti on ihana ja punainen väri tekee huoneen turvallisen ja kotoisan oloiseksi pesäksi.😍 Kiva nähdä minkälaisia muutoksia muut huoneet aikojen saatossa kokevat. Valoa hotellin syksyyn, pian nähdään. 💛

    Ответить

Оставьте комментарий